23 Aralık 2015 Çarşamba

Mümin Sarıkayanın ‘Hayat’ Şarkısının Müziği Seyduna Türkülere’mi Ait?

Son zamanlar’da sosyal medyada dinlenilen şarkılarından biri olan Mümin Sarıkaya’nın söylediği ‘Hayat’ şarkısının bestesi alıntı mı?
Sarıkaya’nın söylemiş olduğu hayat şarkısının müziği,  ‘Seyduna Türküleri’nin (Tunay Bozyiğit) 2008 yılında çıkartmış olduğu ‘Sevdan Sabıkamdır 4’  albümünde Gülay’ın seslendirmiş olduğu ‘’Türkülerle Söyle Sılaya Dönsün’’ türküsünün müziğiyle çok yakın, hatta aynı denecek kadar benzerlik taşımakta.
Tunay Bozyiğitle yaptığımız görüşmede ‘’Son zamanlarda aynı tepkileri müzisyen arkadaşlarımdan bende alıyorum, henüz detaylı bir incelemede bulunmadım, albüm çıkartıldımı, MESAM’la bir görüşme içerinde de bulunma fırsatı bulamadım. İlk dinlediğimde evet bende benim bestem diye şaşırdım, sözler farklı olunca şaşkınlığımı arkadaşlarımdan gizleyemedim. En kısa sürede konuyla ilgili detaylı bir inceleme yapıp gerekli açıklamayı yapacağım’’ dedi.
Mümin Sarıkaya’nın menajeri Ali Eren’le yaptığımız görüşmede ise şarkının MESAM’da noter tastikli olarak kayıt altında olduğunu belirtti.  Eren,  söz konusu olan  ‘Hayat’ şarkısının müziğinin  başka sanatçılar tarafından da üstlenildiğini ya da eserin onlara ait olduğu yönünde iddiaların bulunduğunu söyledi. Ali Eren ancak ‘Hayat’  şarkının söz ve müziğinin Mümin Sarıkaya üzerine tescilli olduğunu vurguladı.
Tartışılan ‘Hayat’ Şarkısı Ve ‘Türkülerle Söyle Sılaya Dönsün’ ezgisi


1 yorum:

  1. birde onlardan çok daha önce olan bu şarkıyı dinleyin
    şahe bedo çavreşamın bence tunay bozyiğitin müziğide buradan apartma

    https://www.youtube.com/watch?v=OG15pNfNXVs

    YanıtlaSil