19 Aralık 2015 Cumartesi

Radyo Şirinnar Hakkında En İyi 5 Sözlük Yazısı

Radyo Şirinnar çeyrek asra dayanan bir yayıncılık tecrübesiyle sadece Gaziantep’te değil Türkiye’nin ve Dünya’nın bir çok yerinde dinlenen bir radyo istasyonu. (Zaten bunu hepiniz biliyorsunuz). Radyo Şirinnar ile ilgili bir çok şey yazılıp çizilse de aralarında belkide gençleri, ve sokağın nabzını en iyi anlatanlar sözlükler. Peki radyo Şirinnar için sözlüklerde neler yazılıyor.
İşte Radyo Şirinnar hakkında en iyi 5 sözlük yazısı.
5- Uludağ Sözlük
gaziantep’in yerel radyolarından biri. müthiş parçalar ile kendinizden geçersiniz. özellikle (bkz: salkım söğüt) adlı program çok iyidir. şiirler de türkülere eşlik eder.
4- Ekşi Sözlük
10 yıl boyunca benı büyüten ve yaşama bağlayan  radyo. nostaljiden güncele, yerelden evrensele..
3-  Yine Ekşi Sözlük
önceleri sadece gaziantepte yayın yapmakta iken son yıllarda 2004-2005 ten itibaren bölgesel yayın yapmaya başlamıştır, amaç yurt çapında bir yayın olsa da ve bölgesel radyolar arasında en kaliteli yayın yapan radyolardan birisi olsa da genel bir yayını kaldıracak bir kapasitesi olmayabilir… ama türküleri insana sevdirecek derecede güzel bir halk müziği yayını yapılır bir de kardeş radyosu vardı eskilerde, halen var mı acaba: radyo kent
(radyo kent yayınına sorunsuz devam ediyor, sevgili ekşi sözlük yazarı)
2- Kötü Sözlük
antep’te yayın yapan  şirinnar radyo’nun sohbet programlarında fon müziği olarak kullandığı ilkay akkaya şarkısı.
1- Elbetteki bu toprakların sözlüğü Ekşili Ufak Sözlük
rahatlıkla türkiye’nin en iyi türk halk müziği çalan radyo istasyonları listesine birincilikle girebilir. halk müziği dışında özgün müzik de çalıyorlar. tabii her iki müzik tarzına ilginin az olması yurt çapında bir yayına engel olsa gerek. ha ben çok mu dinliyorum, hayır. ben power fm, virgin radio gibi populist ve emperyalist yabancı muzik yayınlarının etkisinde kendimi kaybederken, babam aniden gelir ve şirinnar fm i açar, tepkisini koyar ve gider, akabinde ben de güzellik emek isteeeer gülüüüm ezgileri altında titrer ve kendime gelirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder