17 Aralık 2015 Perşembe

Son Yılların Sevilen 5 Türkü Yorumcusu


Türk halk müziği pop müziği göre maalesef hep bir tık geride kalmıştır. Özellikle genç kuşak için belli bir kalıba sokulan türküleri son zamanlarda herkese duyuran ve sevdiren on sanatçıyı sizlerle tanıştırmak, tanıyanlara da Şirinnar olarak bir iki küçük detay vermek istiyoruz. Peki gençler tarafından dinlenen son zamanların en güzel türkülerini, en çok dinlenen türkülerini söyleyen bu on sanatçı kim?
Seyfi_YerlikayaSeyfi Yerlikaya 
Son zamanlarda ‘Penceremin buğusuna çizdim tüzünü,  Geçer aylar gibi ezgilerini bir çok kesime dinleten Seyfi Yerlikaya özelliklede genç kuşağın beğenisini kazanan isimlerden biri. Dinlerken dinlendiren sesiyle, türküleri kendine has biçimiyle yorumlaması, dinlerken dinlendiren tonlamasıyla türkülerin kalıcı seslerinden biri.
caner
Caner GÜLSÜM
Üniversite zamanı arkadaşlarıyla öğrenci evinde “Saçlarını taramışsın” dedi ve ardından müthiş bir albüm ile bizlerin karşısına çıktı. Yurtdışı ve yurtiçindeki konserleri ile hem sahnesi hem de karakteri ile hayran kazanan Caner GÜLSÜM 2016’da çıkarmaya hazırlandığı 2. albümü ile türkü severleri sabırsızlandırıyor. 2016’ da yeni türküleri ile en güzel türküleri bu albümde bulacağınızı düşünüyoruz.
ender
Ender BALKIR
Egeden Azerbaycan’a her yöreyi yürekten söyleyen genç bir sanatçı. Sesini duyduğunuzda” bu sesi bi yerde duymuştum” diyeceksiniz. Çünkü ismi öne çıkmadan okuduğu türkülerle birçok diziye reyting kattı. Kanal D, Star Tv, Show Tv gibi en çok izlenen kanalların birçok dizisinde ve realite programlarında en sevilen türküleri, en beğenilen türküleri bizlerle buluşturdu.
selçuk
Selçuk Balcı
Bir kemençe iki gitar ve muhteşem bir yorumla çekilen videonun ardından adını duyduğumuz bir isim. Ardından gelen büyük bir başarı. Karadeniz türkülerini bölgenin sınırları dışındaki özellikle genç kuşaklara duyuran üstatlarının izinde giden bir sanatçı. Üniversite festivallerininin coşkuyla geçmesini sağlayan isim. Duygularınız Karadeniz kadar yüksek ve bulutluysa ya da her an horon tepen insanlar kadar coşkuluysa Selçuk BALCI’ yı dinleyin.
koray
Koray AVCI
Sesi gülen adam! Ankara’da Kızılay’dan Batıkent’e giderken metroda söylediği türkünün internette izlenme rekorları kırmasının ardından keşfedilen ve sesi milyonlara ulaşan şair yürekli bir adam. Kendi yazdığı şiirler ve söylediği şarkı ve türkülerle beğeninizi kazanan isim. Feyzullah Eti’nin seslendirdiği ‘Sen’ ezgisini farklı bir alt yapıyla yeniden yorumladı. Son Zamanlarda bir çok kesiminde dilinde olan sen eseri Koray Avcı’nın sevilmesinde en büyük etkenlerden birisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder